Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Hronološki

Zabranili im seks posle 22 sata

Nakon pritužbi komšija da su preglasni za vreme seksa, bračni par iz Škotske mora da obuzda svoje strasti između 10 sati uveče i sedam sati ujutru.

Japanski klaviri za Akademiju umetnosti

Otpravnik poslova ambasade Japana u Beogradu Teruhiko Šinida potpisao je danas ugovor o donaciji 69.000 evra Akademiji umetnosti u Novom Sadu i Klubu prijateljstva "Šabac-Fuđimi".

Još ništa od besplatnih karata

Predstavnici gradskih vlasti i Gradskog saobraćajnog preduzeća još nisu postigli dogovor o vraćanju povlastice, odnosno o izdavanju besplatnih godišnjih karata za sve penzionere starije od 65 godina.  

Taksisti sutra šetaju

Protestna vožnja taksista održana je u utorak, ali bez velikog efekta, budući da se niko od gradskih čelnika nije obratio štrajkačima.

Od osiguranja dobio 185 dinara naknade

Osmogodišnji Vuk Macanović, učenik drugog razreda Osnovne škole "Jovan Jovanović Zmaj" slomio je dva prednja zuba, a kao troškove od DDOR osiguranja, kod kog je osiguran preko škole, dobio je samo 185 dinara.      

Deset dana pauze za Stojakovića

Problemi sa povredom razlog su što Peđa Stojaković nije mogao da pomogne saigračima iz Nju Orleansa ni u meču sa Klipersima, ali Hornetsima to nije previše smetalo da posle sedam uzastopnih poraza na gostovanjima ovoga puta pobede sa 108:100.

Zapošljavanje rodbine i u pokrajinskoj vlasti

Predstavnici aktuelne vlasti na pokrajinskom nivou nisu imuni na nepotizam i zapošljavaju rođake i supružnike u svoje službe. Sestrić predsednika Skupštine Vojvodine, Šandora Egerešija, zaposlen je kao njegov lični vozač, saznaje Radio 021.

Antifašisti protestuju zbog ekstremista

Organizacija Antifašistička akcija Novog Sada protestovala je zato što su u Subotici na svečanosti povodom godišnjice Mađarske revolucije iz 1848. godine bili prisutni i pripadnici ekstremističkih mađarskih organizacija.

Počinje Novosadsko proleće

Tradicionalna manifestacija Novosadsko proleće počinje danas u holu na prvom spratu Sportsko-poslovnog centra ''Vojvodina'' i trajaće do subote, 20. marta.

Potrošači nemaju prava

Potrošačima u Srbiji krši se čak i osnovno pravo koje propisuje povelja Ujedinjenih nacija - pravo na zadovoljenje osnovnih potreba, navodi Goran Papović iz Udruženja za zaštitu potrošača. On smatra da ni u ostvarivanju ostalih prava situacija nije ništa bolja.

Protekcije za Pavličićevu sestru

Rođena sestra gradonačelnika Novog Sada, Biljana Jokić, volontira kod njega u kabinetu od kada je Igor Pavličić došao na tu funkciju, iako je zaposlena u Gradskom informativnom centru "Apolo", gde i dalje redovno prima platu.

Uskoro drugačiji Nju Nork

Zgrada Nju Nork u centru grada trebalo bi uskoro da bude potpuno rekonstruisana iznutra, dok se trenutno čisti fasada i popravljaju prozori.

Popusti povodom Dana potrošača

Povodom 15. marta, Svetskog dana potrošača, Ministarstvo trgovine pokrenulo je akciju sniženja cena 24 proizvoda u maloprodajnim objektima Univereksporta i još 10 trgovinskih lanaca.

Teška povreda Bekama

Dejvid Bekam neće učestvovati na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi zbog povrede Ahilove tetive na nedeljnom meču sa Kjevom.